Turun Mahdollisuuksien tori järjestetään sunnuntaina 17.9. Turun Vanhalla suurtorilla klo 12-16. Ilmainen toritapahtuma tarjoaa tänäkin vuonna elämyksiä, musiikkia sekä makuja läheltä ja kaukaa.

Mahdollisuuksien torilla on mukana yli 40 paikallista järjestöä. Sondipin jäsenyhdistyksistä torille osallistuvat Bosnialaisten kulttuurikeskus Suomessa, Varsinais-Suomen Viro-keskus ry., Turun YK-yhdistys, Suomen Rauhanpuolustajain Turun Piirijärjestö, ABC Nuorisotoiminta ry, Yhdessä-yhdistys, Turun Venäläinen klubi ja MPKK. 

Lisäksi omaa toimintaansa esittelevät muun muassa Attac ry, UNICEF Turun vapaaehtoisryhmä, StepEurope ry, Animalia ja Greenpeace. Järjestöillä on omalla pisteellään ohjelmaa: torilla voi osallistua tietovisoihin ja peleihin sekä erilaisiin työpajoihin, joissa pääsee tekemään esimerkiksi heijastimia ja käpylehmiä. Turun luonnonsuojeluyhdistys tuo paikalle Norppa-maskotin hauskuuttamaan perheen pienimpiä. Yhdistysten pisteillä torikävijät voivat kerätä leimoja passiin, jonka palauttamalla osallistuu eettisten tuotepakettien arvontaan.

Lavaohjelmassa on musiikkia ja tanssia. Pääesiintyjänä on laulaja-lauluntekijä Stella Christine sekä turkulainen veljesduo Boyat. Lisäksi lavalla kuullaan tarinoita satavuotiaasta Suomesta. Eri taustaiset henkilöt kertovat, miten voi toimia aktiivisena kansalaisena Suomessa ja millaisia mahdollisuuksia on vaikuttaa oikeudenmukaisen maailman puolesta niin Suomessa kuin globaalistikin.

Mahdollisuuksien torin koordinoijana Turussa toimii Sondip ry ja valtakunnallisena järjestäjänä Kepa ry.

Tapahtuman koko ohjelma: www.facebook.com/mahdollisuuksientoriturku/

 

 

,